Beton ciré

Beton ciré is een veelgebruikte term voor een van de mooiste afwerkingen van interieurs en ook badkamers, keukens en toiletten. De stukadoors van Painterz passen deze techniek van hoogwaardig stucwerk toe voor veel verschillende toepassingen. Door de toepassing van een sealer is de beton cire ook watervast te krijgen en dus geschikt voor vochtige ruimtes. In tegenstelling tot tegels waar de voegen altijd vies worden en gaan schimmelen of de kitranden vervangen moeten worden na verloop van tijd, is beton ciré een geheel waardoor het altijd een mooi oppervlak blijft. Beton cire moet allerlei behandelingen krijgen om waterdicht gemaakt te worden, maar gelukkig met microcement zijn those days gone. Ontdek meer over deze populaire pleistersoort voor jouw interieur.

Beton ciré badkamer / toilet

Jouw huidige badkamer of toilet heeft hoogstwaarschijnlijk een volledige tegelafwerking met een gestuct plafond. Doordat jij nu beton ciré bekijkt, is vermoedelijk omdat de huidige badkamer of toilet niet meer aansluit bij jouw huidige woonwensen. Vieze voegen, slechte kitranden en oude tegels op de vloer of muur kunnen hier de oorzaak van zijn. Het grote voordeel van beton ciré is dat dit alles in een mooi geheel gemaakt kan worden. Van de vloer tot de wanden en van de douchecabine tot het volledige badmeubel met zelfs wasbakken erin van beton ciré.

In tegenstelling tot microcement, heeft beton ciré geen watervaste eigenschappen, maar kan dit wel na een hoogwaardige behandeling en geeft dit zijn vocht- en schimmelwerende eigenschappen. Een heerlijk laagdrempelige optie voor vele badkamers en toiletten. En die vieze voegen en lelijke kitranden? Die zijn verleden tijd, omdat beton ciré uit een geheel bestaat. De stukadoors bepalen samen met jou de kleur en adviseren in de afwerking. Door je mee te nemen in de wereld van beton ciré, maak jij de perfecte keuze voor de badkamer en toilet van je dromen.

Is er een verschil tussen betonciré en betonstuc?

Er is maar een antwoord dat eindigt op betonciré en dat is nee. En dat is ook precies het antwoord op bovenstaande vraag. Beton ciré, betonstuc, of ciré beton zijn termen die vaak door elkaar worden gebruikt, maar uiteindelijk hetzelfde resultaat behalen. Het veelzijdige materiaal kan toegepast worden op stenen ondergronden als kalkzandsteen, zandcement, beton, gips- en stucplaten, gipsbetonblokken, gasbeton, maar ook zelfs hout! Verschil tussen beton ciré en microcement is er echter wel. Microcement heeft betere watervaste eigenschappen en biedt daardoor meer mogelijkheden en eigenschappen die het net veelzijdiger maakt.

Hoewel ze beide een schitterend eindresultaat bieden wat zowel jijzelf als bezoekers kunnen waarderen, is de wereld van afwerkingen op muren, plafonds en andere oppervlakken een waar je je goed over moet laten informeren. Weten of je beter voor beton ciré of microcement kunt gaan? Vraag geheel vrijblijvend meer informatie aan of lees je in over microcement.

Direct een prijsindicatie?

Een offerte aanvragen is bij ons zo gedaan. Selecteer een van onze diensten en vul de werkzaamheden in samen met je gegevens en ontvang een geheel vrijblijvende offerte per mail. Je hebt al een reactie binnen 24 uur!