Houtrotreparatie

Jouw huis staat vaak te stralen in de zon, alleen met het Nederlandse klimaat is regen helaas niet onoverkomelijk. UV-straling, vocht en ook vuil zorgen ervoor dat jouw ramen en kozijnen veel te verduren krijgen. Wanneer je hier niet zorgvuldig mee omspringt, is houtrot iets dat al snel kan optreden. Doordat er scheurtjes in het verfwerk ontstaan, kan vocht zijn gang gaan. Wanneer houtrot optreedt, is het wijs om dit zo snel mogelijk aan te pakken om erger te voorkomen. Zo kan het worden behandeld met een speciaal reparatiemiddel of kan er een nieuw stuk hout in worden gezet. Het belangrijkste is dat het rottingsproces wordt tegengegaan zodat jouw huis weer lange tijd kan blijven stralen.

Houtrot repareren of vervangen?

Houtrot reparatie kozijn of de draaiende delen van jouw woning is na lange tijd vaak een zekerheid dat het plaats zal gaan vinden. Kunststof kozijnen zijn niet alleen kostbaar, maar halen ook al het karakter uit jouw woning. Repareren of vervangen van het houtrot is dan de enige oplossing. Of houtrot gerepareerd moet worden of vervangen heeft te maken met de staat van het houtwerk. Wanneer er hele stukken aan slecht hout uitgehakt kunnen worden, is het vervangen van de slechte delen met nieuwe hout vaak de beste optie. Zijn de beschadigingen kleiner van aard? Dan kan dit worden behandeld met een speciale primer die het rotten tegengaat en daarna worden afgevuld met reparatiemiddel. Onze vakmannen kunnen ter plekke bepalen wat voor jouw houtwerk het beste is. Door slim te repareren of vervangen, zorgen we ervoor dat het volledig vervangen van het kozijn of raam vaak niet nodig is en jij het geld dat je bespaart aan leuke dingen uit kan geven.

houtrot repareren of vervangen?
de voordelen van houtrotreparatie

De voordelen van houtrotreparatie

Het saneren van houtrot kent vele voordelen. Het is belangrijk om deze in overweging te nemen wanneer je begint aan het opknappen van het aangezicht van jouw woning. Houtrotreparaties worden veelal gecombineerd met het complete buitenschilderwerk en vormen de basis voor het perfecte eindresultaat. Voordelen van houtrotreparatie zijn onder meer:

  • Besparen op hoge kosten van volledig vervangen;
  • Voorkomen van weggooien van grotendeels goed hout;
  • Behoudt van karakteristieke hout en elementen;
  • Sneller weer kunnen genieten van je woning.

Houtrot repareren kosten

De kosten voor het repareren van houtrot kunnen erg verschillen. Wanneer het kleine bewerkingen zijn die onze schilders moeten doen, dan pakken wij dit vaak tussen de bedrijven door mee. Grotere reparaties die meerdere lagen houtrotvuller nodig hebben of zelfs nieuwe stukken hout, zijn op basis van nacalculatie. Dit wordt wel vooraf gecommuniceerd zodat je weet waar je aan toe bent. Blijkt het houtwerk nu dusdanig te zijn vergaan dat zelfs onze vakmannen het niet meer kunnen verhelpen? Dan kunnen wij samen met een van onze partners ervoor zorgen dat het houtwerk wordt vervangen zodat je hier geen omkijken naar hebt. Wel zo fijn een bedrijf dat je van A tot Z kan ontzorgen als het om jouw stenen trots gaat!

Voorkomen van houtrot

Voorkomen is beter dan genezen en dat is met houtrot net zo. Je kunt er beter voor zorgen dat houtrot helemaal niet plaatsvindt om zo onnodige kosten te voorkomen. Het belangrijkste onderdeel van houtrot voorkomen, is om te zorgen dat het schilderwerk in goede staat is en blijft. Zorg er daarom voor dat vuil geen kans krijgt om de werking te verminderen door je kozijnen regelmatig schoon te maken. Ook kan je kiezen voor onderhoud waarbij je niet het volledige huis opnieuw laat schilderen met meerdere lagen verf, maar tussentijds een keer laat reinigen/opschuren en een keer aflakken voor een nieuwe beschermlaag. Bij Painterz zorgen wij er op deze manier voor dat jouw houtwerk goed blijft en dat houtrot kan worden voorkomen. Met een onderhoudscontract voor jouw verfwerk, hou je de buren jaarrond jaloers op de looks van jouw woning.

Direct een prijsindicatie?

Een offerte aanvragen is bij ons zo gedaan. Selecteer een van onze diensten en vul de werkzaamheden in samen met je gegevens en ontvang een geheel vrijblijvende offerte per mail. Je hebt al een reactie binnen 24 uur!