Venetiaans stucwerk

Venetiaans stucwerk is stucwerk van een heel ander kaliber. Deze ambachtelijke manier van stucen heeft een ongekend luxe uitstraling. Het speciale proces van meerdere lagen stuc en de uiteindelijke waslaag waarmee wordt gepolijst, zorgt voor een marmerlook over de gehele muur of het plafond. Het kan dan ook niet anders dan dat deze techniek zijn oorsprong vindt in Venetië, Italië. Deze Stucco Venetië heeft een zachte hoogglanzende afwerking en is bestand tegen vocht. Dit maakt het toepasbaar in een grote diversiteit aan ruimtes. Haal de pure Italiaanse luxe in huis met dit bijzondere stucwerk.

Wat is Venetiaans stucwerk?

Net als normale stuc, is Venetiaans stucwerk een soort pleister. Waar een normale stuc een kleurtje krijgt en klaar, is het bij dit stucwerk juist de marmerlook die het zo uniek maakt. Verschillende lagen worden aangebracht met uiteindelijke een waslaag die het zijn hoogglans uitstraling geeft. Door de speciale techniek kan dit zowel op wanden als plafonds worden toegepast. Een ontzettend populaire, maar wel exclusieve techniek die de stukadoors van Painterz zich eigen hebben gemaakt. Doordat het in verschillende kleuren verkrijgbaar is, biedt het meer opties qua marmerlook dan tegels en geeft het muren en plafonds een fluwelen glans. Ondanks het een perfect afsluitend geheel vormt, heeft het een ademend vermogen en antibacteriële eigenschappen. Dit maakt het dus ook toepasbaar in badkamers of zelfs buiten in overkappingen.

wat is venetiaans stucwerk
Venetiaans stucwerk badkamer

Venetiaans stucwerk badkamer

Marmeren tegels zijn mooi, marmerlook tegels zijn ook mooi, maar wat als je gaat voor een marmerlook geheel met behulp van een speciale stuc? Venetiaans stucwerk is een edelpleister en geeft een extreem hoogwaardige look aan je badkamer. Geen voegen tussen de tegels of beperkt tot een witmarmeren tegel. Ga voor marmer all the way in een pigment die jij het mooiste vindt. De sterke vochtregulerende eigenschap zorgt ervoor dat jij langdurig kunt genieten van jouw statische badkamer. Zie jij jezelf al liggen in je vrijstaande matwitte bad met gouden of matzwarte kranen? Kies niet voor de standaard, maar kies voor Venetiaans stucwerk dat uniek is in ieder opzicht.

Venetiaans stucwerk prijs

Venetiaans stucwerk kost gemiddeld tussen de 80 en 100 euro per vierkante meter. De prijs is sterk afhankelijk van het oppervlak van de muur of het plafond. Hoe groter hoe voordeliger, omdat kosten als voorbereiding en voorrijkosten dan lager uitvallen op de totaalsom. Deze arbeidsintensieve edelpleister moet echter wel aangebracht worden op een volledige vlakke ondergrond. Het kan zijn dat de stukadoors van Painterz de ondergrond eerst volledig vlak moeten stucen alvorens zij deze techniek uit de tijd van de Renaissance bij jou in huis kunnen halen. Kan jij niet wachten om deze vorm van natuurlijke luxe in huis te halen? Onze adviseurs informeren je graag over de mogelijkheden.

venetiaans stucwerk prijs

Alternatieven van Venetiaans stucwerk

Venetiaans stucwerk is uniek in zoveel opzichten. Mocht je nog twijfelen of de marmerlook wel helemaal bij jouw interieur past, dan zijn er nog tal van alternatieven waaruit je kunt kiezen. Onze stukadoors verwerken naast Venetiaans stucwerk onder meer:

  • Metalstuc
  • Beton ciré
  • Microcement
  • Stencil/sjabloon stuc
  • Overige stucdesign

Benieuwd welke afwerking het beste aansluit op jouw interieur? Bekijk de verschillende stucopties die wij bieden of neem geheel vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en een offerte op te vragen.

Direct een prijsindicatie?

Een offerte aanvragen is bij ons zo gedaan. Selecteer een van onze diensten en vul de werkzaamheden in samen met je gegevens en ontvang een geheel vrijblijvende offerte per mail. Je hebt al een reactie binnen 24 uur!