Keim

Wil jij je woning naar een nieuw niveau tillen of is deze niet meer zoals deze de eerste dag in de keim werd gezet? Dan is het tijd dat onze buitenschilders in actie komen. Keimen vraagt om discipline als het gaat om de verwerking van deze verfsoort. Doordat het vaak de gehele buitengevel betreft, kunnen wij met behulp van steigers de woning letterlijk van boven tot onder in deze mineraalverf zetten. Samen met jou bepalen we de kleur en het werk dat moet gebeuren. Direct de kozijnen, boeidelen en dakkapellen meepakken? Dan maken we er direct een totaalplaatje van zodat jij echt lang kunt genieten van jouw showroomwoning.

Wat is keim?

Keim is een mineraalverf dat wordt gebruikt voor gevels en wanden. Voornamelijk wordt dit toegepast op buitengevels om een woning op te frissen of een volledig nieuwe uitstraling te geven. Keim kent veel verschillende kleuren die in een speciale keimkleurenwaaier staan. Als het gaat om woningen wordt vaak een combinatie van kleuren gemaakt. Denk aan een volledig gebroken witte gevel met groene rand onderin omdat het groen ook weer terugkomt in de kozijnen. Keim wordt toegepast direct op de bakstenen en doordat het een mineraalverf is, wordt het een met zijn ondergrond. Hierdoor is het enorm duurzaam en blijft het langdurig mooi.

Keimen of stucen?

Het grootste verschil tussen keimen en stucen, is dat bij keimen de stenen zichtbaar blijven. Bij stucen wordt een volledig (semi-)gladde laag aangebracht waardoor de baksteen zelf niet meer zichtbaar is. Keimen is een vorm van schilderen, dus keimen kan altijd na verloop van tijd worden toegepast wanneer het stuc minder fraai van kleur is geworden. Het is dus meer een keuze van wat je wilt uitstralen. Wil je graag originele bouw behouden, maar wil je deze wel compleet verfrissen? Dan is keimen een betere optie dan met een standaard muurverf voor buiten.

Wil je een bepaalde stijl neerzetten met jouw woning dat aansluit op de tuin en de omgeving? Dan is stucen een goede optie. Het stucen van de buitengevel kan in standaard tinten, maar uiteraard ook volledig worden geschilderd wanneer dit in een kleur moet zijn. Er is dus geen goed of fout als het gaat om keimen of stucen. Jij kiest zelf wat je mooi vindt. Beetje hulp nodig? Wij brengen advies uit op basis van je wensen en de mogelijkheden.

Keim 9555 en nog vele andere kleuren

In de keim kleurenwaaier zijn tal van kleuren te kiezen voor je gevel. Omdat de buitengevel van jouw woning of pand een groot oppervlak is, is het belangrijk om de juiste kleur te kiezen. Zo wordt jouw casa immers niet in negatieve zin de ‘talk of the town’. Vaak worden kleuren gecombineerd om het grote oppervlak te breken of bij een lichte kleur te voorkomen dat de onderkant van het huis vies wordt. Keim 9555 is een zandbeige kleur die vaak wordt gebruikt in combinatie met bijvoorbeeld Keim 9008 aan de onderzijde. Dit geeft niet alleen een mooie combinatie van kleuren, maar voorkomt ook dat bij een regenbui de onderzijde van de gevel niet vies wordt. Weet jij al welke kleur keim er op de buitengevel moet? Zoniet, dan kunnen wij je met behulp van een kleurenwaaier op weg helpen.

Keimen prijs per m2

De gemiddelde kosten voor het keimen van een woning liggen tussen de 20 en 40 euro per vierkante meter. Er zijn bepaalde factoren die invloed hebben op de uiteindelijke prijs. Vaak wordt keimen gecombineerd met schilderen van al het houtwerk aan de buitenzijde. Zo kan alles in een keer worden beetgepakt en kan je lange tijd genieten van een schitterende woning die allure uitstraalt. Je woning is dan ook maar een keer in de steigers en dat scheelt jou weer in de kosten. Combineren wij het keimen met ander schilderwerk, dan zijn de kosten per m2 aanzienlijk lager vanwege de opstartkosten. Laat je hier geheel vrijblijvend over informeren. Belangrijk om te weten, is dat wanneer je woning voor het eerst met keimverf wordt behandeld, er wel goedkeuring moet zijn vanuit de gemeente. De woning krijgt met keimen een andere uitstraling en dat moet in overeenstemming zijn met regels die gelden binnen jouw gemeente. Hulp nodig? Onze adviseurs kunnen je hierbij helpen.

Direct een prijsindicatie?

Een offerte aanvragen is bij ons zo gedaan. Selecteer een van onze diensten en vul de werkzaamheden in samen met je gegevens en ontvang een geheel vrijblijvende offerte per mail. Je hebt al een reactie binnen 24 uur!